Zbog velike količine kalija u svome sastavu kopriva djeluje diuretski i koristi se u liječenju upale mokraćnih putova, te kod prevencije nastanka bubrežnog kamenca.
Budući da sadrži željezo, čaj od koprive doprinosi stvaranju crvenih krvnih zrnaca. Čaj olakšava opskrbu tijela kisikom i štiti kod slabokrvnosti.
Čaj pročišćava krv, pa je koristan kod kožnih oboljenja, bubuljica i akni.
Preporučuje se kod infekcija u ustima, afti ili upala desni.
Čaj od koprive potiče obnovu stanica pa je koristan i kod istrošene hrskavice.
Priprema:
Ukoliko na uputama na pakiranju nije drugačije naznačeno, čajnu žlicu biljke ili filtar vrećicu prelijte s 0,2 l vrele vode. Poklopite i pustite da odstoji 5 do 10 minuta. Procijedite i pijte svježe pripremljeni čaj.
Izvor:-http://www.covermagazin.com/caj-kopriva.htm
Nema komentara:
Objavi komentar