nedjelja, 21. lipnja 2009.
Mandarina
Mandarina kao malo koji citrus ima brojne podvrste i hibride, koji se pod različitim imenima pojavljuju u našim trgovinama i tržnicama - tangelo, tangor, klementina, klemenvila, mineola i hibridi su mandarine.
Prehrambena vrijednost
• mandarine, a posebno njihova vrsta tangerina, sadrže aktivne tvari flavonoide za koje su sva dosadašnja laboratorijska istraživanja pokazale da smanjuju rast tumora prostate, pluća, melanom i raka debelog crijeva.
• Mandarina, kao dobar izvor vitamina C pomaže u očuvanju dobrog imuniteta i općeg zdravlja
• Pomaže dobr probavu, odličan je u prehrani male djece kod bolova u trbuhu i grčeva
• Zbog svog diuretičkog svojstva pomaže u borbi protiv celulita
• Sredstvo je protiv gljivica i djeluje kao antiseptik
Izvor:
- Tina Ivković-Balja, dr.(knjiga- Zdravlje u voću)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar