nedjelja, 21. lipnja 2009.
Lješnjak
Prehrambena vrijednost
• sadrži vrlo malu, gotovo zanemarivu količinu vode
100 grama lješnjaka sadrži 11,96 grama proteina, a sadržavaju nešto manje zasićenih masnoća nego ostalo voće u obliku sjemenke
• sadrži sve za život važne masne aminokiseline
• veoma je bogata mineralima kalijem, kalcijem, fosforom, magnezijem i fluorom. Kalija sadrži u količini prosječno 5 puta većoj od ostalog voća, željeza 3 puta većoj, a magnezija i kalcija u neusporedivo većoj količini
•oprez:ako ste na dijeti ne konzumirajte često lješnjak:)
100 grama lješnjaka sadrži
kalorije 670kcal
voda 5,24 g
ukupne masnoće 61,6 g
kolesterol 0 mg
ukupni ugljikohidrati 11,36 g
šećeri 4,62 g
dijetalna vlakna 7,4 g
proteini 11,96 g
natrij 2 mg
kalij 636 mg
vitamin A bcar 29 mcg
vitamin C 3 mg
vitamin E 28 mg
nikotinska kiselina 1,35 mg
folna kiselina 71 mcg
pantotenska kiselina 1,15 mg
kalcij 226 mg
fosfor 333 mg
Izvor:
-Tina Ivković-Balja, dr.(knjiga- Zdravlje u voću)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar